كمي عسل را با كمي آب مخلوط كنيد و چند قطره يُد داخل آن بچكانيد؛ اگر رنگِ عسل، آبيرنگ شد نشانگر مخلوط بودن آن با نوعي نشاسته يا آرد است و علامت ناخالص بودن عسل است. متأسفانه نميتوان از رنگ عسل به طور قطع به اصل بودن آن پي برد زيرا گاهي با حرارت دادن …
كيفيت عسل در كدام منطقه ايران بهتر است؟ https://moonnews.ir/كيفيت-عسل-در-كدام-منطقه-ايران-بهتر-است؟/ ماه نيوز Thu, 12 Aug 2021 08:34:36 0000 عمومي https://moonnews.ir/?p=5922 كمي عسل را با كمي آب مخلوط كنيد و چند قطره يُد داخل آن بچكانيد؛ اگر رنگِ عسل، آبيرنگ شد نشانگر مخلوط بودن آن با نوعي نشاسته يا آرد است و علامت ناخالص بودن عسل است. متأسفانه نميتوان از رنگ عسل به طور قطع به اصل بودن آن پي برد زيرا گاهي با حرارت دادن …
كمي عسل را با كمي آب مخلوط كنيد و چند قطره يُد داخل آن بچكانيد؛ اگر رنگِ عسل، آبيرنگ شد نشانگر مخلوط بودن آن با نوعي نشاسته يا آرد است و علامت ناخالص بودن عسل است. متأسفانه نميتوان از رنگ عسل به طور قطع به اصل بودن آن پي برد زيرا گاهي با حرارت دادن عسل، رنگ آن را تيرهتر ميكنند.
دهقان با بيان اينكه مردم تصور مي كنند عسلي طبيعي است كه سفت باشد، افزود: عسلي كه زنبور توليدكننده آن شكر نخورده باشد، شل است؛ از لحاظ علمي نيز اين شل بودن به اين دليل است كه قندهاي اصلي عسل طبيعي، گلوكز و فروكتوز (قندهاي كوچك مولكول) است و زماني كه ظرف عسل طبيعي را كج مي كنيم.
اين قندها به راحتي روي هم حركت مي كنند، در صورتي كه اگر به زنبور عسل شكر بدهند، قند شكر كه ساكاروز و ايساكاريد (قند پيچيده تر) است به دليل نوع مولكول ها به هم گير مي كنند و به همين دليل عسل يك مقدار سفت تر از حالت عادي مي شود. اساتيد رشته زنبورداري براي شناسايي عسل طبيعي از روشهاي آزمايشگاهي استفاده ميكنند اما مردم عادي هم با استفاده از روشهاي ساده تجربي تقريبا” ميتوانند نوع طبيعي را از تقلبي تشخيص دهند.
اما اگر غيرطبيعي باشد كاغذ را خيش كرده و حتي ممكن است از آن عبور كند. رنگ عسل طبيعي به منابع شهد، خاك، رطوبت و فصلي كه گياهان تامين كننده ي منابع در آن رشد كرده اند و نحوه ي فرآوري و ذخيره سازي آن بستگي دارد. حل كردن عسل، آويزان كردن آن، جوشاندن و يا كارهاي ديگر هيچ كدام مشخص كننده طبيعي يا تقلبي بودن عسل نيستند.
به اين نوع عسل، عسلك گفته مي شود كه از نظر عطر و رنگ و مواد متشكله آن از كيفيت كمتري برخوردار است، نسبت به عسل طبيعي تيره تر است و قند دكستروز كمتري دارد، قندهاي مركب، موادمعدني، نيتروژن و مواد اسيدي عسلك بيشتر از عسل است.
تركيب عسل طبيعي با شربت قوام يافته قند. در ادامه با جذب مايعات و مواد مقوي به منطقه آسيبديده باعث رشد سلولي و جلوگيري از خشك شدن زخم ميشود. اين باز شدن تدريجي باعث ميشود كه زنبورعسل براي جمع آوري شهد گلها فرصت كافي داشته باشد.
انواع مختلف عسل خالص، گستره وسيعي از تراكم، اشتعال پذيري و خصوصيات ديگر را پوشش مي دهند و همين موضوع، باعث مي شود كه شما نتوانيد از يك روش منحصر به فرد براي تشخيص خلوص همه انواع عسل استفاده كنيد. جهت ديدن مقالات بيشتر در مورد روشهاي تشخيص عسل اصل از تقلبي اينجا كليك كنيد.
با چشمانش شكل ظاهري عسل را ارزيابي كند ، با بيني اش آن را بو كند ، با زبانش آن را مزه مزه نمايد اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، اين عسل، عسل طبيعي (واقعي) است و ارزش آن را دارد كه بهاي آن را در حد معقول بپردازد.
ابزار ديگرِ تعيين رنگ عسل، دستگاه مقايسهي بصري از طريق تاباندن نور به عسل و مقايسه آن با نمونه رنگي استاندارد است. شهدي كه بدين طريق فراهم مي شود 40 تا 80 درصد آب است و زنبورداران عسل بايد ميزان آب آنرا به 18 الي 20 درصد برسانند تا عسل آماده شده بدست آيد.
به طور معمول مزارع مشخصي توسط زنبورداران به وجود مي آيد و زنبوران عسل در آن محيط زندگي كرده و از شهد گل ها و گياهان موجود در آن مزارع تغذيه مي كنند. از آن جا كه فوايد گياه گون بيشمار است، زنبورداران و متخصصاني كه در حوزه تهيه عسل فعاليت دارند با تهيه عسل گون توانستهاند در درمان بسياري از بيماريها به بيماران كمك كنند.
جالب است بدانيد: زنبورهاي عسل شهد گل ها را مكيده و با جمع آوري آنها در كندو عسل طبيعي را توليد مي كنند كه بسيار خوشمزه و مقوي است. عسل طبيعي به شكل عمودي در ليوان فرو مي رود و به مرور زمان در ته ليوان جمع خواهد شد درحاليكه عسل تقلبي به سرعت در آب حل مي شود.
براي تشخيص عسل طبيعي بلوري شده از شبه عسل تقلبي شكرك زده بايد دانست تنها عسل طبيعي ميتواند كم كم و به مرور زمان كدر و ته نشين شود و رسوب كند و شكرك آن مانند شكرك طبيعي شيرهي خرما نرم بوده و هنگام خوردن ممكن است اندكي زبري داشته باشد، اما هيچ گونه صدايي زير دندان احساس نميشود.
اما شايد بخواهيد بپرسيد كه عسل طبيعي از كجا بخرم؟
توجه داشته باشيد كه از جنبه غلظت، در بين خودِ عسلهاي طبيعي نيز عسلهاي مناطق كوهستاني غلظت بيشتري نسبت به عسلهاي مناطق جنگلي و مرطوب دارند.